www.krolevets.com/forum www.krolevets.com/forum
Все про життя Кролевця. Приєднуйтеся!

www.krolevets.com


 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Дошка оголошень на сайті Кролевця
Cьогодні: четвер березня 28, 2024 3:48 pm
www.krolevets.com/forum


Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com
Курсы НБУ
Хто знає, з якого боку, українського чи проросійського, були

 
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Кролевецьке козацтво
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Кролевич



З нами з: 07.02.09
Повідомлень: 134

ПовідомленняНаписане: неділя липня 10, 2011 4:09 pm    Тема повідомлення: Хто знає, з якого боку, українського чи проросійського, були Відповісти цитуючи

цього року наші кролевецькі козаки? Воно знаєте, влада міняється...
змінюються й вказівки.
Ось повідомлення УНІАН:

10.07.2011 http://www.unian.net/ukr/news/news-445158.html
Націоналісти і проросійські козаки так і не побилися на Сумщині

9 липня в селі Шаповалівка Конотопського району Сумської області представники політичних партій та громадських організацій патріотичного спрямування провели святкові заходи з нагоди 352-річчя перемоги військ Івана Виговського над московським військом під Конотопом 1659 року.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник голови Сумської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олександр ПЕТРЕНКО, у заходах взяли участь члени ВО «Свобода» та УНА-УНСО з Києва, Харківщини та Сумщини, представники окремого Прилуцького козачого полку імені Петра Сагайдачного, священики Української православної церкви Київського патріархату та громадськості. Також участь у заходах взяв лідер ВО «Свобода» Олег ТЯГНИБОК.

Представники духовенства відслужили молебень за загиблими героями, а біля меморіального комплексу на місці битви та поблизу пам’ятника гетьману І.Виговському пройшли мітинги.

Напередодні голови Сумського обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Сумської міської організації ВО «Свобода», обласної громадської організації «Сумський слобідський козацький полк», обласної організації Народного Руху України звернулися до місцевої влади із закликом не допустити під час відзначення 352-ї річниці битви під Конотопом силового протистояння за участі «провокаційних проросійських організацій», як це було 9 травня 2011 р. у Львові, оскільки на офіційному сайті «Верного Казачества» напередодні з’явилася інформація, що «современные казаки Верного и Вольного казачеств проведут День Памяти погибших православных казаков и воинов русской армии при Конотопской Битве у Сосновской переправы 1659 года».

Як повідомив О.ПЕТРЕНКО, до с. Шаповалівка прибула невелика група представників «Верного Казачества». Однак правоохоронці, серед яких були бійці спецпідрозділів «Беркут» та «Грифон», розвели учасників різних заходів за місцем і часом їх проведення. Жодних порушень громадського порядку не зафіксовано.

Довідка УНІАН. 27-29 червня (7-9 липня) 1659 року під час українсько-московської війни козацьке військо гетьмана Івана Виговського у коаліції із союзниками з Кримського Ханства та Речі Посполитої поблизу Конотопа розгромило у кілька разів чисельніші сили царського війська московського князя Олексія Трубецького.

Вперше після проголошення незалежності України цю подію відзначили деякі націоналістичні рухи країни у 1995 р.

У 2008 р. було прийнято рішення про масштабне відзначення 350-ї річниці Конотопської битви. У с. Шаповалівка на місці битви було встановлено хрест і капличку, відкрито експозицію, присвячену битві, а згодом створено історико-меморіальний комплекс на місці битви. На тлі цих заходів відбувся обмін нотами російського та українського МЗС. Російська сторона звинуватила Україну у "втягуванні українського народу у штучне та надумане протистояння з Росією". У свою чергу, МЗС України заявило, що святкування історичних дат є виключно внутрішньою справою і правом України на історичну пам`ять й не спрямоване проти інших держав.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Кролевич



З нами з: 07.02.09
Повідомлень: 134

ПовідомленняНаписане: вівторок серпня 30, 2011 6:23 am    Тема повідомлення: Чекаючи на світлини про участь кролевецьких козаків у Відповісти цитуючи

святкуванні Конотопської битви- перемоги над московським військом, пропоную подивитися це:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xqNQcqUIN18#!
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Кролевецьке козацтво Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group