www.krolevets.com/forum www.krolevets.com/forum
Все про життя Кролевця. Приєднуйтеся!

www.krolevets.com


 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Дошка оголошень на сайті Кролевця
Cьогодні: четвер березня 28, 2024 6:11 pm
www.krolevets.com/forum


Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com
Курсы НБУ
Підприємцям
Перейти до сторінки назад  1, 2
 
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Підприємництво
Попередня тема :: Наступна тема  

Якщо ви - приватний підприємець-спрощенець, що ви будете робити (робите, зробили) у зв'язку з необхідністю платити податок до пенсійного фонду? (Опитування анонімне)
Буду платити (плачу)
33%
 33%  [ 2 ]
Не буду платити - закрию свою лавочку та буду працювати по-чорному
66%
 66%  [ 4 ]
Взагалі перестану займатися бізнесом
0%
 0%  [ 0 ]
Всього голосів : 6

Автор Повідомлення
Volodymyr
Site Admin


З нами з: 06.06.06
Повідомлень: 469
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: субота листопада 20, 2010 5:51 pm    Тема повідомлення: Підприємці звертаються за підтримкою до народу України Відповісти цитуючи

Джерело: http://maidanua.org/static/news/2010/1290257214.html

Дорогі співвітчизники!

Ми, підприємці малого і середнього бізнесу, звертаємось до Вас за загальнонаціональною підтримкою.

Нова влада виявилася ворожою до свого народу. Усі їхні передвиборні обіцянки виявилися брехнею. Вони з перших кроків своєї діяльності працюють на знищення та поработіння нашого народу. Вони посміхаються нам з телеекранів і безсоромно брешуть, що нібито піклуються про народ.

Ми – це ті ж вчителі, лікарі, інженери та робітники заводів і фабрик, які у 90-ті роки, коли країна була у глибокому дефолті, а керівники розкрадали радянське майно, із «кравчучками» вийшли на ринки, рятуючись від злиднів.

Ми – це ті, кого грабували, калічили та вбивали рекетири та бандити. Ми – це ті, хто брали кредити на кабальних умовах у вітчизняних банках. Ми ніколи не надіялись на владу і не просили допомоги. Ми просили не заважати.

В той час, коли в країні панує бідність, малі пенсії і зарплата, можновладці нав‘язують країні думку, що в цьому нібито винні саме підприємці, що насправді не відповідає дійсності. Адже малий та середній бізнес – це 1000000 самозайнятих підприємців, чесних платників податків і роботодавців та ще три мільйони робочих місць. Ми – це останній прошарок незалежних людей в Україні і саме наша незалежність лякає владу.

Прийняття податкового кодексу – це рейдерське захоплення партією влади єдиного сектору економіки, який їм ще не належить.

Тому ми звертаємось до вас не лише як підприємці, які два місяці просиділи під стінами Верховної Ради і не дочекалися відповіді від наших «народних» обранців; не як «темні» затуркані люди, які не вміють читати. Ми звертаємося до вас як такі самі громадяни нашої країни, до яких прийшла черга у «чорному» списку цієї злочинної влади. Влади, якій так вигідно ділити нас на україномовних та російськомовних, східних та західних, синіх та червоних, підприємців та пенсіонерів. Вони хочуть розділити нас, щоб кожного зокрема поставити на коліна та «приватизувати».

І тому вони спочатку поставили на коліна свободу слова, а ми не стали на її захист – і тепер вони вільно маніпулюють нашою думкою. Потім вони взяли під свій контроль судову систему, щоб позбавити нас права на захист. І ми знову промовчали. Далі вони переписали «під своє замовлення» Конституцію України і наділили себе правом робити це коли завгодно і як завгодно. І ми знову змирились з цим. А тепер їх злочинні руки піднялися не просто на малий і середній бізнес, а на той прошарок населення, який ще їм непідконтрольний. І сьогодні вони за крок до цього.

Якщо ми промовчимо знову, то вони отримають остаточно перемогу і знищать нашу свободу, знищать кількамільйонну армію людей, які здатні захистити не тільки себе, але й все громадянське суспільство. А тоді вже ніхто і ніщо не завадить їм бездумно та похапцем вирішити ще чиюсь долю: підняти пенсійний вік, зробити 12-годинний робочий день, позбавити нас права голосувати, говорити, думати. Зрозумійте, що Податковий кодекс – це лише ланка у ланцюгу їх спланованих дій по підвищенню цін, збільшенню вартості комунальних послуг, продуктів харчування та товарів, а з 1 січня – узаконеною можливістю відбирати у вас домівки. Вони готові здати не лише економічні інтереси України, але й знищити наше громадянське суспільство, знищити нас з вами.

Прийшов час сказати: «Ні свавіллю, беззаконню, бандитизму!
Так – європейським цінностям!»

Ми звертаємося до всіх людей України, яким не байдуже майбутнє своєї країни, своїх дітей!
Сьогодні не можна мовчати!
Треба діяти! Завтра буде пізно!
Єднаймося! Усі разом до Києва!
Доведемо своїми діями, що ми гідні кращої влади, кращого майбутнього!

Гуртуємося 22 листопада 2010 року
Київ, вул. Банкова
Адміністрація Президента
України

Національна координаційна рада
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail Відвідати сайт учасника
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: понеділок січня 03, 2011 3:30 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Думаю, всі дивилися новини та знають, що законодавець залишив спрощену систему оподаткування для підприємців, тобто нововведення, що відбулися із вступом в силу Податкового кодексу, поки що, не стосуються платників єдиного та фіксованого податків. Глава 1 Розділу XIV «Спеціальні податкові режими», що мала би регулювати питання спрощеної системи оподаткування, була виключена на невизначений час до внесення змін.

Замість неї з’явився Підрозділ 8 Розділу ХХ «Особливості справляння єдиного податку та фіксованого податку«, який залишає діяти головні нормативно – правові документи, що регулювали єдиний та фіксований податки до 2011 року, а саме Указ №727 від 03.07.1998 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» та абзаци шостий – двадцять восьмий пункту 1 статті 14 розділу IV Декрету КМУ №13-92 від 26.12.1992 »Про прибутковий податок з громадян».

Підрозділ 8 окреслює особливості сплати єдиного та фіксованого податку до того часу, як будуть внесені зміни до Розділу ХІV (коли відбудуться такі зміни питання залишається відкритим). Головною особливістю сплати єдиного та фіксованого податків є вступ в силу з 01.01.2011 року Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” №2464-VI, 08.07.2010. Про ці особливості і поговоримо далі.
Що змінилося у сплаті єдиного та фіксованого податку у 2011 році?

Як сплачувалися єдиний та фіксований податок до 2011 року? Платники податків перераховували суму податків на рахунок відділень Державного казначейства України. Після чого відбувався розподіл суми податків між бюджетами та державними цільовими фондами. Сума єдиного податку розподілялася на дві частини – 43 % до місцевого бюджету та 57 % до ПФ та фондів соціального страхування. Сума фіксованого податку – 90 % до місцевого бюджету та 10 % до ПФ.

З 2011 року, разом із появою Єдиного соціального внеску, ніяких розподілів не буде.
Як платити єдиний та фіксований податок у 2011 році?

У Підрозділі 8 Податкового кодексу зазначається: «єдиний податок або фіксований податок сплачується на рахунок відповідного бюджету в розмірі частини єдиного податку або фіксованого податку, що підлягають перерахуванню до цих бюджетів відповідно до норм Указу Президента України від 3 липня 1998 року N 727 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» (з наступними змінами) та Закону України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України »Про прибутковий податок з громадян» (Відомості Верховної Ради України, 1998 р., N 30-31, ст. 195) (крім єдиного податку, який сплачується у січні 2011 року за останній звітний (податковий) період 2010 року). При цьому розподіл коштів єдиного податку або фіксованого податку на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або до Пенсійного фонду України Державним казначейством України не здійснюється»

Отже сума єдиного або фіксованого податку тепер розподіляється на дві частини – сума, що сплачується до бюджету (43% для єдиного та 90% для фіксованого податку) та сума що сплачується до ПФ та фондів соціального страхування у складі Єдиного соціального внеску (відповідно 57% для єдиного та 10% для фіксованого податку). Слід звернути увагу, що зазначені правила стосуються суми єдиного податку як за підприємця так 50% доплати за найманих працівників.

Отже приклад.

Підприємець – платник єдиного податку сплачував до 2011 року 200 грн. податку за себе та 100 грн. за свого найманого працівника. У 2011 році він буде сплачувати:

(200 * 0,43) + (100 * 0,43) = 86 + 43 = 129 грн. Сума, що залишається, тобто (200 – 86) + (100 – 43) = 114 + 57 = 171 грн. буде сплачуватися у складі Єдиного соціального внеску окремо за підприємця та найманого працівника.

Підприємець – платник фіксованого податку сплачував у 2011 році 100 грн. податку за себе та 50 грн. за свого найманого працівника. У 2011 році він буде сплачувати: (100 * 0,9) + (50 * 0,9) = 90 + 45 = 135 грн. Сума, що залишається, тобто (100 – 90) + (50 – 45) = 10 + 5 = 15 грн. буде сплачуватися у складі Єдиного соціального внеску окремо за підприємця та найманого працівника.
Коли починати платити за новими правилами?

Оскільки Податковий кодекс вступив в силу з 01.01.2011 року а платники єдиного податку сплачують його наперед то і перший платіж за новими правилами буде здійснюватися у січні за лютий 2011 року. А от у грудні за січень єдиний податок сплачувався ще за старими правилами.

У зв’язку з дуже складною ситуацією із підприємцями та новим Податковим кодексом держава, нарешті, пішла назустріч своєму народу та залишила спрощену систему оподаткування у старому, для всіх звичному вигляді. Звісно, до того, як будуть внесені зміни до Розділу ХІV.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: понеділок січня 03, 2011 3:44 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Наталія Королевська (БЮТ) і Ксенія Ляпіна (НУНС) пропонували законопроектом № 7453 "розрулити" питання про перехід на спрощену систему оподаткування в 2011 році в звязку з прийняттям Податкового кодексу

Пропонувалося термін подачи заяви про перехід на спрощену систему перенести з 15 грудня на 15 січня так як не всі підприємці встигли подати заяви.

НАЖАЛЬ У БІЛЬШОСТІ БУЛИ БІЛЬШ ВАЖЛИВІ СПРАВИ НІЖ ПОТУРБУВАТИСЯ ПРО "МАЛЕНЬКИХ" ПІДПРИЄМЦІВ
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: понеділок січня 03, 2011 3:50 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Кабмін постановою від 27 грудня 2010 р. N 1196 вніс зміни до постанови від 16 березня 2000 р. N 507, відповідно до яких суб'єкт малого підприємництва сплачує 43 відсотки нарахованого єдиного податку на рахунки відповідного бюджету, а 57 відсотків - на рахунки органів ПФУ як частину суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Суб'єкт малого підприємництва, який не є платником податку на додану вартість, у разі проведення операцій з імпорту товарів на митну територію України сплачує податок на додану вартість у визначеному Податковим кодексом України порядку.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2011 року.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: понеділок січня 03, 2011 4:04 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ставки єдиного соціального внеску для підприємців на загальній системі оподаткування та тих, що обрали спрощену систему оподаткування

Для підприємців на загальній системі оподаткування та спрощенців встановлена однакова ставка внеску, що дорівнює 34,7% бази оподаткування.

Для підприємців на загальній системі оподаткування базою оподаткування є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб, та сума доходу, що розподіляється між членами сім’ї фізичних осіб – підприємців, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).ТОБТО ЯКЩО НАВІТЬ ПРАЦЮЄШ ЗБИТКОВО ВНЕСОК ПОВИНЕН ПЛАТИТИ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Для підприємців на спрощеній системі оподаткування базою оподаткування є сума, що визначається такими платниками самостійно для себе та членів сім’ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу.

Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску дорівнює п’ятнадцяти розмірам прожиткового мінімуму працездатних осіб.

Мінімальний страховий внесок визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом.

Отже, якщо на перше січня 2011 року мінімальна заробітна згідно Бюджету на 2011 рік встановлено 941 грн. то мінімальний розмір єдиного соціального внеску буде становити 941 * 34,7% = 326,53 грн.


Сплата єдиного внеску

Єдиний соціальний внесок повинен бути сплачений не пізніше 20 числа місяця наступного за звітним. Сплата єдиного внеску відбувається шляхом перерахування коштів на відповідний банківський рахунок. КАЗНАЧЕЙСТВОМ ВІДКРИТО 88 РАХУНКІВ, БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ ПРИ ПЕРЕРАХУНКУ КОШТІВ. ЗВЕРНІТЬСЯ ЗА КОНСУЛЬТАЦІЄЮ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
pavlo



З нами з: 06.10.07
Повідомлень: 69
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: вівторок січня 04, 2011 12:24 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

А хто перейшов у тінь, той ні фіга не платитиме Crazy

Цікаво було б взнати, скільки втратив місцевий бюджет. А от скільки дуль з маком отримає у вигляді трансфертів, то стопудово побачимо Crazy
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: вівторок січня 04, 2011 8:34 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Для прикладу за грудень 2010 за даними податкової зареєстровано 10 ФОП, закрито 30. -20. Всередньому до місцевого бюджету (43%) кожен сплачував гривень 60. Отже за грудень місцевий бюджет -1200 грн. А це харчування дитячих садків, спортивні та інші заходи. Не відомо звідки ТИГІПКО взяв (інтервю 03.01.2010) що безробіття зменшилося в країні на 1,2%.
Тепер відсотків 40 з тих хто закрився підуть в "тінь" (доречі їх тяжче спіймати та наказати). Зрозуміло не будучи пророком що їм всерівно доведеться платити "ІНСТАНЦІЯМ". Яка це вийде сума за місяць , хто його зна.
Але небажання "пересічного громадянина" платити пенсію "ЗНАНИМ ДЯДЯМ ТА ТЬОТЯМ" з свого кармана мені цілком зрозуміло. Всі потуги Президента та наїзди на мінфін зробити ПРОЗОРИМ використання бюджетних коштів так і залишились покищо ЗАЯВАМИ
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: вівторок січня 04, 2011 9:06 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Держкомпідприємництво звертається до підприємців з проханням повідомляти про факти необгрунтованого підвищення вартості послуг ринків.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Якщо адміністрація ринку збільшує вартість послуг після ліквідації ринкового збору - повідомляйте про це нам. Наш комітет працює і ми будемо реагувати на такі факти", - сказав голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

За результатами отриманої інформації, Держкомпідприємництво ініціюватиме перевірки на ринках, які підвищили вартість своїх послуг. Evil or Very Mad
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: п'ятниця січня 14, 2011 1:24 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової адміністрації України
24.12.2010 N 1022



Книга обліку
доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу


_________________________________________________________________
(П. І. Б. платника податку, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки
платника податків або серія та номер паспорта*)



ПОРЯДОК
ведення обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу


1. Платники податку на доходи фізичних осіб (далі - платники податку), які відповідно до Податкового кодексу України (далі - Кодекс) зобов'язані подавати декларацію або мають право на таке подання з метою повернення надміру сплачених податків, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку, ведуть облік у Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу (далі - Книга) згідно з формою, затвердженою цим наказом.

2. Порядок ведення Книги, яку ведуть платники податку, розроблено відповідно до положень Кодексу.

3. Ведення Книги здійснюється у такому порядку:

3.1. Платники податку повинні заводити Книгу самостійно. Книга може мати вигляд, як правило, зошита чи блокнота, що купується платниками самостійно.

3.2. Записи у графах Книги здійснюються безпосередньо платником податку або уповноваженим представником здійснювати такі записи, кульковою або чорнильною ручкою, чітко і розбірливо не пізніше наступного дня після отримання відповідних сум доходів, сплати (перерахування) податку, а також понесених витрат.

3.3. Підрахунки відображених у Книзі даних проводяться для цілей заповнення декларації (коли згідно з нормами Кодексу таке подання є обов'язковим або платники податку мають право подати таку декларацію з метою повернення надміру сплачених податків, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року з урахуванням положень статті 166 розділу IV Кодексу). Суми отриманих доходів, понесених витрат та сплачених (перерахованих) податків відображаються в графах Книги у гривнях.

3.4. До граф 1 та 2 записують відповідно дати отримання доходу або понесених витрат, код платника податків згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України, місцезнаходження для юридичної особи, прізвище, ім'я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті), місце проживання для фізичної особи.

3.5. До граф 3 - 6 записують відповідно суми доходів, з яких складається загальний річний оподатковуваний дохід, а також суми понесених витрат, підтверджених документально.

3.6. У графу 7 записують суми сплаченого (перерахованого) податку.

4. Облік документів і відомостей, пов'язаних з правом на отримання податкової знижки згідно зі статтею 166 Кодексу, платники податків можуть вести в реєстрі документів, записи в якому проводяться у довільній формі.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

5. Книга та реєстр документів (за наявності) знаходяться у платників податку та повинні надаватись органам державної податкової служби на їх вимогу та у межах їх компетенції, визначеної Кодексом.
Цитата:
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота січня 15, 2011 12:12 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

В районній газеті Кролевецький вісник (№3 від 14.01.2011) надруковано додаток до 3 сесії міської ради шостого скликання "Про внесення змін до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кролевецької міської ради та її виконавчого комітету у 2011 році".
Серед проектів регуляторки є установлення фіксованого, єдиного податків та місцевих зборів а також плата за послуги КП "Кролевецький міський центральний ринок" (той що на вулиці).
Нажаль проекти до цього часи як обіцяє міська рада не оприлюднено на сайті. Вивчити його нема можливості.
Звертаюся до підприємців. Не будьте осторонь. Вивчайте регуляторні акти, робіть зауваження. Тільки завдяки діалогу влади та населення (в тому числі підприємців) можливо досягти компромісу в прийнятті рішень.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота січня 29, 2011 4:16 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

КРОЛЕВЕЦЬКА МІСЬКА РАДА
Сумської області
Шосте скликання
ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ
Р І Ш Е Н Н Я

_________2011
м.Кролевець

Про установлення фіксованого
податку, єдиного податку та
місцевих зборів


Відповідно до статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” від 21.05.1997 № 280/97-ВР, Указу Президента України № 727/98 від 03.07.1996 „Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва”, статті 14 ДКМ „Про прибутковий податок з громадян” від 26.12.92 із змінами та доповненнями, Закону України Про патентування деяких видів підприємницької діяльності від 23.03.1996 ”З метою розширення бази оподаткування, розвитку малого підприємництва шляхом проведення зваженої політики в області регулювання податкового тиску, реалізації програм соціально-економічного розвитку міста, забезпечення виконання доходної частини бюджету без втрат, пов’язаних з інфляційними процесами, міська рада вирішила:
1. Встановити ставки єдиного податку згідно класифікації видів економічної діяльності для діяльності фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи (Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД) затверджена наказом Держстандарту України від 22.10.96 р. № 441) ДК 009:2005 згідно додатку.
2. Передбачити:
2.1. встановлення ставки фіксованого розміру прибуткового податку згідно статті 14 ДКМ „Про прибутковий податок з громадян” в таких розмірах:
- торгівля на ринках м.Кролевець та Кролевецького району – 90 грн.;
- по Україні – 100 грн.;
2.2. Встановити ставку фіксованого податку при умові здійснення підприємницької діяльності особисто без залучення найманих працівників при торгівлі на ринку м.Кролевець:
- учасникам війни і прирівняних до них осіб (згідно Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”), ліквідаторам аварії на ЧАЕС – 60 грн., пенсіонерам за віком – 70 грн.;
- роздрібна торгівля кондитерськими виробами власного виробництва, дріжджами, насінням соняшника, періодичними виданнями – 60 грн.
3. Встановити вартість торгового патенту на здійснення оптової торгівлі на території м.Кролевець (продовольчі та непродовольчі товари) – 188 грн.
3.1. При змішаній торгівлі вартість торгового патенту визначається за більшою ставкою.
3.2. Вартість торгового патенту для пунктів продажу товарів та виїзної торгівлі підприємств виробничої сфери, основною діяльністю яких не є торгівельна діяльність – зменшується на 50% від встановленої ставки.
3.3. Вартість торгового патенту на здійснення діяльності по наданню побутових послуг встановити по видам:
- фотопослуги – 115 грн.;
- послуги перукарні – 90 грн.
3.4. Вартість торгового патенту на здійснення торгівлі товарами народного споживання – для Кролевецького підрозділу вузла поштового зв’язку – 90 грн.
– для магазину ВПУ № 23 – 50 грн.(де розташований)
4. Встановити вартість торгового патенту в залежності від пункту продажу та виду торгівлі:


п/п
Пункти продажу товарів Вартість
торгового патенту
грн. в місяць
1 Магазин та інші торгові точки, які знаходяться в окремих приміщеннях, будівлях або їх частинах і мають торгівельний зал для покупців 160,0
2 Кафе, бари, ресторани 160,0
3 Буфети, закусочні, відкриті літні майданчики з продажем алкогольних напоїв 140,0
4 Кіоски, палатки та інші малі архітектурні форми, які займають окремі приміщення, але не мають вбудованого торгівельного залу для покупців 120,0
5 Лотки, прилавки від основних магазинів, частини приміщень магазинів, орендовані у суб’єктів підприємництва, відкриті літні майданчики 90,0
6 Стаціонарні, малогабаритні автозаправні станції, заправні пункти 200,0
7 Оптова торгівля продовольчими і непродовольчими товарами 188,0
8 Оптова торгівля нафтопродуктами 250,0

5. Рішення сесії про установлення фіксованого податку, єдиного податку та місцевих зборів на 2011 рік ввести в дію з 01.03.2011 та оприлюднити в Кролевецькій районній газеті «Кролевецький вісник».
6. Постійній комісії з питань планування, бюджету та фінансів (Лехман В.Г.) забезпечити відстеження регуляторного впливу рішення в першому кварталі 2011 року.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування, бюджету та фінансів.

Міський голова С.В.Ковтун

Вся країна живе з 01.04.2006 року за класифікатором (Классификация видов экономической деятельности ДК 009:2005 Госкомстат
Приказ от 26.12.2005 № 375) а місто Кролевець за класифікатором 1996 року який втратив чинність.

ЦІКАВА РЕГУЛЯТОРКА.

ВІТАЮ (в лапках підприємців фіксованого та єдиного податків) згідно проекту міської ради МОВА ПРО 43% або 90% не йде,,,

Фактично підприємці будуть платити фіксований та єдиний в старому розмірі + єдиний соціальний внесок 34,7% від мінімальної зарплати.

В разі прийняття депутатами міської ради даного законопроекту в такому вигляді він вступить в силу з 01.03.2011. Залишається питання скільки БАЖАЄ отримати місцевий бюджет за січень-лютий. Чи будуть внечені зміни в бюджет міста? За Податковим та Постановою КМУ 43% та 90% відповідно єдиного та фіксованого. АЛЕ ПРАКТИКА ПОКАЗУЄ ЩО ПІДПРИЄМЦІВ В СІЧНІ ЗМУСИЛИ ПЛАТИТИ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ ЗА СТАРИМИ СТАВКАМИ.


Змінено: levko (субота січня 29, 2011 4:30 pm)
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота січня 29, 2011 4:27 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

СПРАВА НАВІТЬ НЕ В ТОМУ ЩО ФАКТИЧНО ЗБІЛЬШУЮТЬСЯ СТАВКИ А В ТОМУ ЩО ВСЕ ЗНОВУ РОБИТЬСЯ МАКСИМАЛЬНО ТИХО. ДУЖЕ ХОТІЛОСЯ ПОЧУТИ ПІДПРИЄМЦІВ З ЯКИМИ ОБГОВОРЮВАЛИ ЦЕ ПИТАННЯ.

Доречі (З ОФІЦІЙНОГО сайту органів влади району)21 січня о 15 годині в залі засідань РДА відбулися установчі збори громадської ради при Кролевецькій районній державній адміністрації.
12.01.2011 під головуванням заступника голови райдержадміністрації В.І. Хилі відбулося засідання ініціативної групи з підготовки установчих зборів по створенню громадської ради при Кролевецькій райдержадміністрації. В засіданні взяли участь: голова громадської організації «Кролевецька районна організація ветеранів України» І.В. Балабон, голова районної ради профспілки працівників освіти і науки України Г.Д. Лукаш, голова громадської організації «Кролевецька районна лікарняна каса» О.В. Терещенко, голова районної громадської організації Товариства Червоного Хреста С.П. Макарюк, голова районної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України В.В. Терещенко, голова районної громадської організації «Союз. Чорнобиль. України» М.П. Шаган, голова громадської організації «Муніципальний центр стратегічного планування та маркетингових досліджень «Дороговказ» В.А. Любивий, голова громадської організації «Рибачок» О.О. Минтус, представник громадської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Н.П. Вітушко, голова райкому профспілки працівників державних установ Н.В. Січкар.

І.В. Балабон,Г.Д. Лукаш, О.В. Терещенко, С.П. Макарюк, В.В. Терещенко, М.П. Шаган, В.А. Любивий, Н.П. Вітушко, Н.В. Січкар - все це люди які заслуговують певної поваги. Дай нам Боже щоб вони в повній мірі насправді представляли громаду в РДА, Нехай у них вистачить сил та мужності доносити і відстоювати позицію громади перед керівництвом району
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота січня 29, 2011 4:31 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Інформацію про регуляторку розміщено на сайті органів державної влади.
сторінка http://krolrda.gov.ua/miska_rada/regul_polituka/
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота січня 29, 2011 5:15 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
від 27 грудня 2010 р. N 1196
Київ

Про внесення змін до постанови
Кабінету Міністрів України
від 16 березня 2000 р. N 507


Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від
16 березня 2000 р. N 507 ( 507-2000-п ) "Про роз'яснення Указу
Президента України від 3 липня 1998 р. N 727" (Офіційний вісник
України, 2000 р., N 12, ст. 461; 2008 р., N 23, ст. 696, N 100,
ст. 3309; 2009 р., N 8, ст. 244, N 9, ст. 274) зміни, що
додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2011 року.


Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ

Інд. 25


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 грудня 2010 р. N 1196

ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України
від 16 березня 2000 р. N 507 ( 507-2000-п )

1. Пункт 4 виключити.

2. У пункті 5 слова та цифру ", які відповідно до абзацу
четвертого частини першої статті 6 не є платниками податку на
доходи фізичних осіб," виключити.

3. Пункти 6 і 8 викласти у такій редакції:

"6) розподіл сплачених суб'єктом малого підприємництва сум
єдиного податку Державною казначейською службою не здійснюється.

Суб'єкт малого підприємництва сплачує:

43 відсотки нарахованого єдиного податку на рахунки
відповідного бюджету;


57 відсотків нарахованого єдиного податку на рахунки органів
Пенсійного фонду України як частину суми єдиного внеску на
загальнообов'язкове державне соціальне страхування;";

"Cool суб'єкт малого підприємництва, який не є платником
податку на додану вартість, у разі проведення операцій з імпорту
товарів на митну територію України сплачує податок на додану
вартість у визначеному Податковим кодексом України ( 2755-17 )
порядку.".


[b]Цікаво як буде з постановою в Кролевецькому районі. Яку суму змусять сплачувати підприємців[/b][color=red][/color]
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
levko



З нами з: 09.01.09
Повідомлень: 22

ПовідомленняНаписане: субота лютого 05, 2011 8:29 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

4 лютого 2011 року в приміщенні Міністерства фінансів України відбулося друге засідання робочої групи з підготовки закону щодо реформування спрощеної системи оподаткування та обліку суб’єктів малого підприємництва. Під час засідання було досягнуто домовленостей, що за основу для подальшого розгляду та доопрацювання буде взято законопроект, підготовлений керівниками підприємців в регіонах і презентований Всеукраїнським об’єднанням малого та середнього бізнесу «Фортеця». Зважаючи на стислі терміни підготовки даного законопроекту просимо Вас до 10 лютого надсилати нам свої зауваження та пропозиції на ел. адресу: rada@kmu.gov.ua, zablovskiy@rada.gov.ua

Скачати Проект Закону України "Про внесення змін Податкового Кодексу України" http://www.radakmu.org.ua/uk/news_and_report/3681.html
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Підприємництво Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Перейти до сторінки назад  1, 2
Сторінка 2 з 2

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group