www.krolevets.com/forum www.krolevets.com/forum
Все про життя Кролевця. Приєднуйтеся!

www.krolevets.com


 
 ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Дошка оголошень на сайті Кролевця
Cьогодні: п'ятниця березня 29, 2024 1:50 am
www.krolevets.com/forum


Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com
Курсы НБУ
Гілка для обговорення

 
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Громадська організація "Дороговказ"
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
Volodymyr
Site Admin


З нами з: 06.06.06
Повідомлень: 469
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: четвер липня 16, 2009 8:44 am    Тема повідомлення: Гілка для обговорення Відповісти цитуючи

*
Обговорюємо, подаємо ідеї. Приймаємо участь!
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail Відвідати сайт учасника
Містер



З нами з: 10.07.09
Повідомлень: 111
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: четвер липня 16, 2009 12:10 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Справа ось у чому. До тих пір, поки ми не будемо мислити категоріями суспільної користі для міста нам не вдасться зрозуміти суть діяльності громадських організацій. Адже за позитивними намірами завжди стоїть особисте бачення вирішення проблем, реалізації ідей тощо. Суб'єктивізм породжує супротив, тому потребує активних зусиль з метою переконання та налаштування на позитивний та конструктивний діалог. Громада в місті живе. Чи сама по собі, чи то під проводом громадських організацій, влади - місто знає своїх героїв, розуміє їх сміливість, ризиковість, боягузство, зраду. Про те, чи підтримує - інше питання. Герої - вони, як та багнюка, - не тонуть. Тому, саме ти маєш запитати себе - на що ти здатний? Чи можеш допомогти місту? Чи можеш працювати на радість собі та на користь громаді? Чи дякуєш ти тим, хто працює, за можливість безкоштовно споживати результати їхньої праці на території міста, району? Чи можеш ти уявити, що на тобі є відповідальність за результати діяльності влади? Чи взагалі можеш взяти відповідальність на себе? Чи потребуєш в тому, щоб тебе вели за руку чи за інший орган? Ти вважаєш, що нами добре "руководят"? А ти як би це зробив? Хто ти є? Ось вони - питання-провокації. Якщо можеш, поміркуй над цим. Життя воно яскраве незалежно від того, як ти його сприймаєш. Не бійся! Візьми частку соціальної відповідальності на себе і ти побачиш як на очах місто (село) стає кращим! Справ багато, життя одне. Не економ себе аби потім не жаліти за безцільні 80 років (дай Боже прожити)! "Дороговказ" - це лише маленька клітинка в тілі міста. Але він щось намагається робити. Поруч дуже багато тих, хто також небайдужий до міста. І це дуже гарно! З нами Бог, а значить ми сильні! Пиши. Я пишаюсь тим, що ти є!
_________________
Mister DL
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Містер



З нами з: 10.07.09
Повідомлень: 111
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: неділя жовтня 04, 2009 7:56 am    Тема повідомлення: Ще раз про загальне... Відповісти цитуючи

Міркувати або навіть мріяти про те, що громада (24 тисячі осіб) міста розпочне активно опікатися суспільними проблемами - безглуздо. І це тому, що навіть власні проблеми можуть вирішувати далеко не всі. Відсотків 75 і досі мріють про те, щоб їх долю вирішувала держава (пенсії, соціальні виплати тощо). В природі людини - мрія про те, щоб нічого не робити і все мати. Для нашого суспільства це особливо притаманне, оскільки ми пройшли і негатив і позитив соціалізму. Отож, лише активна позиція кращих, активістів, яким не байдуже те, в якому місті живемо. Скільки таких людей? Це можна визначити шляхом опитування, анкета з одним питанням: "Чи вважаєш ти себе небайдужим до того, яким є місто Кролевець?", або: "Чи вважаєш ти себе активним громадянином міста?", або "Чи смітиш ти на вулицях міста? Якщо "ні", то чому?"... Велика байдужість є пересторогою тому, хто намагається щось робити. Не роби для всіх, краще зроби для себе! І саме по собі вийде в резульататі - для громади в цілому. Просто і геніально! То, що ти зробив (-ла) саме зараз?
_________________
Mister DL
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Dorogovkaz



З нами з: 27.01.10
Повідомлень: 11
Звідки: Кролевець

ПовідомленняНаписане: четвер січня 28, 2010 8:44 am    Тема повідомлення: Про місію організації Відповісти цитуючи

Історія створення та реалізації ідеї, місія організації


1. Історія створення: дата реєстрації 01.07.07 р. Формалізована ініціативною групою мешканців міста, які об’єднались з метою створення сприятливого інвестиційного клімату на території міста, практичного впровадження ідеї економічного зростання міста, досягнення в наслідок цього позитивного динамічного розвитку всіх складових життєдіяльності громади.

2. Місія: Підготовка громади міста до приходу інвестора, промоційна та навчально-роз’яснювальна, аналітична робота, організація бізнес-контактів (в т.ч. і міжнародних). Ведення рівноправного тристороннього діалогу: влада-бізнес-громада.

3. Мета: Створення умов для реалізації виробничих бізнес-проектів в місті та районі. Створення 2-3 тисяч нових робочих місць.

4. Стратегія: полягає в мобілізації громадського ресурсу для досягнення мети та виконання місії організації.

5. Тактика:
- контроль за виконанням Стратегічного плану економічного розвитку міста Кролевець до 2018 року;
- розвиток громадської активності через спільну реалізацію розвиваючих проектів;
- співпраця з міжнародними установами-донорами (Корпус Миру, USAID, PH-International, Microsoft);
- співпраця з органом місцевого самоврядування (Кролевецька міська рада) та органами місцевого самоврядування інших територіальних одиниць;
- спільне виконання розвиваючих проектів з різних сфер життєдіяльності громади міста;
- співпраця з іншими громадськими організаціями, інтернет-сайтом http://krolevets.com (власник: Володимир Куриленко);

6. Склад організації: не числом, а якістю. Кількість членів не є показником успішності чи неуспішності організації. Якщо в місті буде збудовано завод, то значить мета діяльності досягнута. Проблема знята. Організація може саморозпуститись. Може зникнути... Але до того часу вона є форпостом боротьби зі слабким економічним розвитком міста.

7. Організація не має сталого фінансування, не утримує апарат оскільки виконання її мети на даному етапі базується на використанні волонтерського ресурсу та організаційної підтримки з боку органів місцевої влади та міжнародних організацій. Членські внески не збираються, пожертви також. Перспектива участі в конкретному масштабному проекті може кардинально змінити ситуацію з фінансовим забезпеченням діяльності організації.

8. Членом організації може стати кожен, хто підтримує ідею розвитку міста через створення та реалізацію виробничого інвестиційного проекту, може надати волонтерську допомогу на цьому шляху.

9. Кредо: „Потрібно немало мужності, аби сказати те, про що думають всі!” (Жорж Дюамель, французький філософ)
10. Бажання: щоб діяльність організації перестала бути потрібною, що означало б досягнення мети: в місті збудовано новий завод по виробництву товарів народного вжитку європейської якості з дотриманням екологічних норм, на заводі працевлаштовано 2600 мешканців міста, які мають середню зарплату 500 євро. Організація виконала проект „Бачення 7” і забезпечила реалізацію всіх визначених громадою напрямків докладання зусиль громади(реалізації конкретних 7 проектів, покликаних покращити рівень життя в місті). Мріємо про день, коли „Дороговказ” перестане бути потрібним!

11. Що зроблено?
11.1. Ініційовано розроблення Стратегічного плану економічного розвитку міста до 2018 року, створено механізм громадського контролю за його виконанням.
11.2. Розроблено проект „Бізнес-інкубатор”, „Дебатна школа” з метою проведення навчально-консультаційної діяльності з метою пожвавлення бізнес-активності на території міста.
11.3. Розпочато роботу по створенню соціологічної бази для реалізації проекту „Бачення 7”.
11.4. Ведеться робота по започаткуванню побратимських взаємовідносин міста.
11.5. Ініційовано створення громадської організації „Фундація імені Олекси Грищенка” для просування по шляху духовного збагачення та розвитку, практичних досліджень життя та діяльності відомих земляків, проведення культурно-просвітницької роботи.

12. Що в найближчих планах?
- початок діяльності Дебатної школи;
- початок діяльності Школи успішного бізнесмена;
- відкриття центру „IDEA” (навчання комп’ютерної грамоті та користування Інтернетом);
- публікація буклету про діяльність організації за 2008-2009 роки;


_________________
Dorogovkaz
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    www.krolevets.com/forum -> Громадська організація "Дороговказ" Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

 
Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі

Реклама на сайті Кролевця! - www.krolevets.com




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group